Radioklub Cirkulane

S59DDR - S59H - S55TVC - S550DDR - S5930DDR

Postavitev klopotca



Bliža se čas pobiranja pridelkov celoletnega dela. In v naših lepih krajih imamo posebnega tradicionalnega glasnika, ki nas s svojo melodijo pospremi v ta veseli čas. Ta čas se začenja, ko dozorijo prve jagode na grozdju in s prvo sladkobo grozdja je potrebno postaviti tega glasnika na njegovo mesto, da s svojo pesmijo poje slavo in hvalo trdemu celoletnemu delu in dobrotam narave.

Seveda, mi ne bi bili radioklub v Halozah, če te tradicije ne bi spoštovali. Tako smo 16. 8. po dobro izpeljanem S5-maratonu, tega glasnika postavili na njegovo mesto, da oznanja veselo novico s svojo melodijo. V veselje nam je bilo postaviti klopotec, ki je prišel iz rehabilitacije, saj ga je lansko glasno oznanjanje poškodovalo. Zahvala gre Brunu- S58OB, ki ga je ponovno popravil. Ampak tudi popravljen klopotec, ne bi bil dovolj za nas postavljavce, če ne bi bilo naše gospodarice Lizike- S58OE, ki nas je po težkem tekmovanju najprej s svojimi dobrotami postavila na noge.

Drage radioamaterke in radioamaterji, na marsikaj, kar smo dosegli, smo lahko ponosni. Ponosni smo lahko tudi na naš klopotec. Res je, da ni med največjimi, ampak je naš, radioamaterski in je zato med najglasnejšimi. Njegov glas seže daleč in poje pesem o našem delu. Poje veselo, ker ve, da mu je naše delo in prizadevanje dalo priložnost, da se lahko razkazuje in poje, saj bi ga drugače čakala temačnejša prihodnost, nekje v garaži. Naše delo ni zastonj in na to nas opominja tudi naš klopotec.