Radioklub Cirkulane

S59DDR - S59H - S55TVC - S550DDR - S5930DDR

Radioamaterji skuhali najboljši golaž iz mesa drobnice













V soboto, 4. 7. 2015 je na gradu Borl potekal že 13. Ovčji-kozji bal. Seveda smo se prireditve udeležili tudi radioamaterji. Ta dan je bilo zelo vroče, zato je vsak iskal senco pod drevesom. Radioamaterji radi jemo, zato smo se odločili tekmovati v kuhanju golaža iz mesa drobnice.

Imeli smo samo eno skupino, ki je tekmovala proti nam. Uspelo nam jo je premagati in osvojiti prehodni pokal. Lani smo tudi zmagali, tako da zmagamo samo še naslednje leto in dobimo prehodni pokal v trajno last. Za zmago pa sta poskrbela predvsem Lizika-S58OE in Bruno-S58OB, ki sta skuhala res odličen golaž. Pred razglasitvijo zmagovalca v kuhanju golaža je potekal tudi kulturni program.

Popoldne, ko smo imeli več časa, smo se sprehodili med stojnicami, si ogledali živali in striženje ovce, vsak si je kupil srečko za srečelov, seveda pa smo si šli po odlično pripravljeno hrano, saj smo bili že lačni. Ves čas smo bili aktivni tudi na frekvencah. Zvečer, ko smo vse pospravili, smo se vrnili domov. Ta dan smo se veliko družili in seveda zabavali, zato se naslednje leto spet vidimo na 14. Ovčjem -kozjem balu.