Radioklub Cirkulane

S59DDR - S59H - S55TVC - S550DDR - S5930DDR

HAMfest 2015


Kot vsako leto se je tudi letos odvijalo srečanje radioamaterjev in prijateljev v prostorih našega kluba. Letos je bilo to v soboto, 6. junija 2015. Nekateri smo v klub prišli že zjutraj. Pripravili smo stojnice, mize in klopi, »trgovino«, vse za kuhanje, seveda pa smo se oglasili tudi na radioamaterskih frekvencah. Da smo vsi še bolj z veseljem delali, je z odlično glasbo poskrbel naš predsednik Toni-S57MAK.

Ob 15.00 uri se je začela prireditev, ki jo je vodil Alojz-S54LRC. Nastopili so Cirkulanski tamburaši, ki so odlično začeli prireditev. Nato nas je vse lepo pozdravil predsednik Radiokluba Cirkulane, Anton Štumberger–S57MAK in za njim podžupan občine Cirkulane, Ivan Hemetek. Kasneje je nastopil tudi Miran-S50VM na harmoniki, zapela pa sta nam Ivan-S51KV in Minea.

Glavni del je bil seveda podelitev diplom novim radioamaterjem. Nato so HAMFEST 2015 prišli na vrsto govori predsednikov iz drugih radioklubov.

Po uradnem delu je prišel na vrsto vroč, ampak izvrsten golaž. Potem smo se še malo pogovorili, posladkali, nekateri so tudi zaplesali, predvsem pa smo se zabavali.

V naši »trgovini« je bilo tudi veliko koristnih reči za radioamaterstvo in tudi za druge stvari.

Zvečer je sledil še sked, ki smo ga tudi odlično izvedli. Potem pa smo se še malo poveselili in vsi srečni in nasmejani odšli domov, tako da ni razloga, da se drugo leto ne zberemo v še večjem številu.