Radioklub Cirkulane

S59DDR - S59H - S55TVC - S550DDR - S5930DDR

Lokacija Pohorje JN76XH

V Pohorju, nekje v Halozah v bližini hrvaške meje, stoji hiška, ki je hitro prevzela naša srca, tako da smo njenemu urejanju namenili dolge ure dela in tudi lastnih sredstev. Sedaj se sveti kot nova, antene že stojijo, postaje brnijo...


Lokacija - JN76XH v Pohorju 25a (po domače Rakišovo) je za radioamatersko dejavnost skorajda idealna. Nadmorska višina znaša 340m, vidljivost proti Mariborskemu Pohorju je odlična, je pa neposredno odprta 300 stopinj, delno je zaprta samo proti jugu. Ker stoji precej na samem, naše delovanje ne moti okolice. Sicer pa tudi naš prvi sosed je radioamater.

Nakup in obnova

Nakup so omočili številni sponzorji. Potreben material in tudi finančna sredstva smo vsak po najboljših močeh prispevali člani sami; pri tem so nam velikodušno pomagali tudi številni posamezniki in obrtniki.

Otvoritev in praznovanje 40-letnice

Otvoritev: g.Janez Jurgerc - župan, Denis Jurgec, S52DJ in Lojze Kolednik, S52PO
7. septembra 2008 smo lokacijo slovesno otvorili. Blagoslov objekta je izvedel dekan g. Emil Drev, trakec pa so prerezali naš predsednik Denis Jurgec-S52DJ, podpredsednik Alojz Kolednik-S52PO in župan Občine Cirkulane g. Janez Jurgec.

Nad dan otvoritve smo v dvorani v Cirkulanah na proslavi, ki jo je vodila Sonja Golc, skozi kratko zgodovino našega delovanja predstavili zbornik, ki smo ga izdali ob tej priložnosti. Za kulturni program so poskrbeli ljudski pevci in tamburaši KD Cirkulane.

Ob našem jubileju smo pripravili tudi razstavo, ki je postavljena na naši lokaciji. Praznovanje smo zaključili s HAMfestom in zabavo za vse obiskovalce.

fotografije