Radioklub Cirkulane

S59DDR - S59H - S55TVC - S550DDR - S5930DDR

Radioklub Cirkulane osvojil 3. mesto

V soboto, 19.3. 2016 je bila v Pekrah pri Mariboru na Skupščini Zveze radioamaterjev Slovenije slovesna podelitev pokalov in diplom za dosežke v letu 2015.

Za Radio klubom Cirkulane je zelo uspešno leto 2015. Okitili so se z dvema bronastima medaljama, in sicer za tretje mesto v tekmovanju KVP ZRS (telegrafija) in tretje mesto v S5 Maratonu. Za svoje dosežke so prejeli tudi diplome, ker je malo klubov, ki tekmujejo v vseh terminih.

Posebej ponosni so na dosežke v S5 Maratonu, ki poteka od marca do decembra, ker to tekmovanje zahteva pripadnost in zavzetost članov. Tekmovali smo vseh 10. terminov vsako tretjo nedeljo v mesecu.

Tekmovanje temelji na zbiranju števila vzpostavljenih povezav s čim bolj oddaljenimi kraji oz. čim daljšo zračno linijo. Največ vez je bilo vzpostavljenih z Hrvaško, Slovenijo, Madžarsko in Avstrijo. Takrat, ko pa so dobri pogoji pa imamo tudi veze z Nemčijo, Češko, Italijo, Španijo, Latvijo, Slovaško in Portugalsko. Najdaljšo vezo v lanskem S5 Maratonu smo imeli z znakom CR5L iz Portugalske in z 2053 km zračne linije.

Za ta izjemna dosežka so zaslužni vsi člani ne samo pri vpozstavljanju povezav, ampak tudi zaradi prostega časa, volje in sredstev, ki jih vlagajo v postaje, opremo, antene in prostor. Za tretje mesto v S5 Maratonu so še posebej zaslužni člani Jernej Golc (S59KM), Andrej Bogdan (S58TA), Mateja Golc(S59MG), Alojz Cifer (S54LRC), Toni Štumberger (S57MAK) in Bruno Ogrinc (S58OB).

Letos se je tekmovanje že pričelo in trenutno se odlično držimo na tretjem mestu. Najdaljšo vezo letos smo imeli z Italijanom, 599 km stran.